למרות שבימינו להוציא רישיון נהיגה זהו הליך שאפשר להתחיל לעשות כבר בגיל 16 וחצי, כולנו יודעים שנהיגה היא עניין שדורש מאיתנו אחריות רבה. עם זאת, ולמרות שלרבים מאיתנו יש רישיון נהיגה, בסופו של דבר לא כולנו נוהגים היטב. ישנן לא מעט סיבות שבגינן יכול להחליט המכון הרפואי לבטיחות בדרכים לזמן אתכם לבדיקה, כמו לדוגמה:
- בעיות נוירולוגיות שונות
- קשיים פיזיים
- נכות פתאומית
- מחלות כאלה ואחרות
ובנוסף, גם בעיות נפשיות עלולות להוות קושי בנהיגה והמכון הרפואי לבטיחות בדרכים יוכל להחליט את מי הוא מזמן לבדיקה ומדוע.
האם ניתן להגיש ערער על החלטת הוועדה?
חשוב להבין שאותו מכון רפואי לבטיחות בדרכים יכול לקבוע שאתם כשירים להמשיך לנהוג ללא כל קושי אך הוא עלול לקבוע גם דברים אחרים. לדוגמה, הוא יכול להחליט שצריך לשלול לכם את הרישיון בגלל סיבה כזו או אחרת כי לא עברתם את כל הבדיקות בצורה מספיק טובה. כעת אתם בוודאי תוהים מה ניתן לעשות בנידון והאם חובה לקבל את העובדות ואת ההחלטות כפי שהן. החדשות הטובות הן שבהחלט ניתן לערער על החלטת המרב"ד (ראו כאן) על ידי הגשת בקשת ערעור. קשה מאוד לקבוע מבעוד מועד מהם הסיכויים שהערעור שלכם יתקבל, אך מה שבטוח זה שאין לכם מה להפסיד ולכן בהחלט כדאי לשקול זאת בחיוב.
כיצד מגיעים ערער?
כמו שקורה בלא מעט תחומים אחרים, עלינו לפנות לאנשי המקצוע הטובים ביותר בתחום כדי להגיש ערער כך שהסיכוי שיקבלו אותו יגדל. זה אומר שאתם צריכים לבחור לכם עוד היום עורך דין לענייני תעבורה כבר עכשיו, כי למה שתדחו את הדברים לרגע האחרון? עורך דין מומחה יוכל לעבור ביחד איתכם על כל הנתונים, לסייע לכם להבין איפה עומדים הדברים וגם להגיש בשמכם את הערער. המשמעות של עורך דין שיתערב ויעשה עבורכם את הדברים היא משמעות אדירה שכן מדובר על איש מקצוע שמכירים את הדברים מבפנים. זה אומר שהוא יודע איך להגיש את הבקשה, מה הנהלים ומה צריך לעשות כדי להגדיל את הסיכוי שתקבלו בחזרה את רישיון הנהיגה שלכם ולכן לא כדאי לוותר על שירותיו.
Comments are closed.