כמו בפסיכולוגיה, פילוסופיה ובתחומי רוח נוספים, קיימים מספר אסכולות וגישות. גם בנושא ייעוץ השינה יש גישות שונות ושיטות שונות.
מתי פונים לייעוץ שינה?
ייעוץ השינה מטפל בקשיים התנהגותיים בלבד. כאשר אנו מדברים על קשיים התנהגותיים בשינה, אנו מתכוונים להתעוררויות באמצע הלילה כתוצאה מתלות מסוימת. תלות יכולה להיות אכילה אמצע הלילה למרות שאין צורך, התעוררות באמצע הלילה וחזרה לישון על ידי הנקה בלבד, הירדמות בנוכחות הורה,התנהגותי יכול להיות גם קושי במעבר מהיום ללילה ומכאן קושי בהירדמות וגם מעבר למיטת ההורים באמצע הלילה. קיימים עוד הרבה קשיים התנהגותיים הבאים לידי ביטוי בשינה אך אלה שציינתי הנפוצים ביותר.
חשוב לציין שמה שרשמתי כקושי, בעיני הורה מסוים אותו קושי לא יהיה קושי, אלא משהו שהוא חלק משגרת החיים. אין נכון או לא נכון במקרה הזה, אם התנהלות מסוימת עם הילד טובה לכם ואתם מסכימים איתה, זה מצוין ואין כאן קושי אלא סגנון הורות. ברגע שהתנהגות מסוימת מפריעה לכם, כמו הגעת הילד אל מיטתכם באמצע הלילה, אז ניתן להגיד שיש קושי שאפשר לטפל בו על ידי תהליך שינה.
איך בוחרים יועצת שינה לתינוקות?
הגעתם למסקנה שקיים קושי התנהגותי בנושא השינה של הילד ואתם רוצים לסייע לו ולקבל כלים להקנות לו הרגלי שינה בריאים וטובים. כיום תוכלו למצוא המון יועצות שינה לתינוקות שמטפלות בגישות ובשיטות שונות. איך תדעו לבחור? לפני שתתחילו לעשות שיחות טלפון, חישבו מה חשוב לכם בדמות שתלווה אתכם ואיך תרצו שהליווי יתנהל. קיימות שיטות רבות של עם בכי, בלי בכי, תהליך בחודש, תהליך בשבוע ועוד . גם אם אתם לא בטוחים מה אתם רוצים, התקשרו ושוחחו עם המטפלות לרוב המטפלת שתעניק לכם את הביטחון, ההרגשה הטובה והחיבור היא הנכונה עבורכם. זכרו שכל ילד הוא עולם ומלואו, כל ילד זקוק למשהו אחר, קצב שונה, גישה אחרת החשובים ביותר כדי לקבל את השינוי אותו אתם מייחלים עבורו.
יועצת שינה לתינוקות בגישת האינטליגנציה הרגשית
אני שירי אוסטרובסקי יועצת שינה לתינוקות, מנחה בגישת האינטליגנציה הרגשית כאשר הילד וההורה במרכז. אני מנחה באופן הדרגתי על פי היכולת של ההורה והילד ועם תוכנית עבודה המותאמת עבור הילד. כל גישה ושיטה כבודה במקומה מונח, המסר שאותו אני רוצה להעביר שלכל ילד יכולה להתאים גישה אחת ואחרת לו. לכן הורים יקרים, חשוב שתדעו, אתם מכירים הכי טוב את הילד שלכם ואתם אלה שמעבירים ליועצת את המידע על התקדמות או נסיגה ולפי כך היא מסייעת ומנחה. אתם ההורים, חלק אינטגראלי מתהליך השינוי ואם החלטתם לקחת יועצת שינה ומשהו מתוך ההנחיות לא נראה לכם מתאים, חשוב שתציפו כי אם אתם לא תאמינו בתהליך ובמה שאתם עושים כדי להקנות לילדכם הרגלי שינה גם הילד לא יאמין והתוצאה שהשינוי לא יצליח.
Comments are closed.